Mark Engrave Cut
Metals ✔️ ✔️
Plastics ✔️
Glass
Acrylic
Wood
Textile
Leather ✔️
Paper
Stone ✔️
Laminates
  Mark Engrave Cut
Metals ✔️
Plastics ✔️
Glass ✔️ ✔️
Acrylic ✔️
Wood ✔️
Textile ✔️ ✔️
Leather ✔️
Paper ✔️ ✔️
Stone ✔️
Laminates ✔️
  Mark Engrave Cut
Metals
Plastics ✔️ ✔️
Glass ✔️
Acrylic ✔️ ✔️
Wood ✔️ ✔️
Textile ✔️ ✔️ ✔️
Leather ✔️ ✔️ ✔️
Paper ✔️ ✔️ ✔️
Stone ✔️
Laminates ✔️

Mistä tiedät, mitä tarvitset?

Jotta asia olisi helpommin ymmärrettävissä, jaamme sen kolmeen tärkeimpään lasertyyppiin. Ne kaikki pystyvät jossain määrin merkitsemään tai kaiverruttamaan, mutta kaikki eivät toimi samalla tavalla, joten tarkastelemme kunkin tuotteen hyviä ja huonoja puolia.

Alempana sivulla on tietoa tekniikasta ja sen toiminnasta. Sivun yläreunassa on pikaopastaulukko. Jos olet epävarma ja haluat tietää, mikä sopii parhaiten materiaalillesi, lähetä meille viesti tai lähetä tiimillemme sähköpostia.

KUITU

UV-laserit

UV-laserit toimivat hieman eri tavalla kuin CO2- tai kuitupohjaiset laserit, sillä UV-laserit eivät vahingoita materiaaleja lämmöllä. Tämän ansiosta ne ovat paras lasertyyppi merkintään, ja ne soveltuvat kaikkeen hedelmistä lasiin, tefloniin, timanttiin, silikoniin, muoviin ja metalleihin. UV-laserilla voi todella merkitä lähes mitä tahansa!

Miten UV-lasermerkintäjärjestelmät toimivat?

UV-laserit toimivat 355 nm:n taajuudella, ja niiden aallonpituus on paljon lyhyempi kuin muiden lasertyyppien. UV-laserit ampuvat ultraviolettispektrin korkeaenergisiä fotoneja, jotka rikkovat materiaalin kemiallisia sidoksia, mikä aiheuttaa materiaalissa ei-lämpimän prosessivaurion. Tämä prosessi ei aiheuta lämpömuodonmuutoksia (lämpövaurioita) materiaalissa tai kohdealueen lähialueilla.

UV-laserin aallonpituus on vain kolmasosa tavallisista aallonpituuslasereista, minkä vuoksi sitä kutsutaan usein kolmannen harmonisen sukupolven (THG) laseriksi. Tämä aallonpituus saavutetaan johtamalla 1064 nm:n vakioaallonpituuslaseri epälineaarisen kiteen läpi, jolloin aallonpituus pienenee 532 nm:iin, minkä jälkeen se johdetaan toisen kiteen läpi, jolloin sen aallonpituus pienenee entisestään, 355 nm:iin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että UV-merkintäprosessi on erittäin hienojakoinen ja hallittu, joten se soveltuu erinomaisesti herkkiin tai tarkkoihin töihin. UV-lasermerkintäjärjestelmä ei kuitenkaan sovellu metallin kaiverrukseen tai leikkaukseen.

Plussat


   • Soveltuu mitä erilaisimpien materiaalien merkitsemiseen.


   • Erinomainen varovaiseen, tarkkaan työhön


   • Alhaiset tehovaatimukset


  • Pitkä käyttöikä ja huoltovapaa jakso


Miinukset


   • Ei sovellu hyvin leikkaamiseen, lukuun ottamatta muutamia poikkeuksia, kuten ohutvaneri, nahka, paperi, ohuet kalvot.


  • Kalliimpi kuin CO2


Kuitulaser

Kuitulaserit ovat paras vaihtoehto kappaleiden merkitsemiseen ja kaiverrukseen erityisesti metallin osalta. Ne ovat hyvin vakiintuneita monilla teollisuudenaloilla, ja niitä on usein tuotantolinjoilla ja työpajoissa.

Useimmat kuitulasermoduulit kestävät yli 100 000 käyttötuntia ennen kuin niitä tarvitsee huoltaa, joten ne ovat poikkeuksellisen luotettavia. Koska kuitulaseria voidaan helposti säätää suuremman syvyyden saavuttamiseksi, ne ovat erittäin joustavia ja helppokäyttöisiä.

Ne toimivat 1064 nm:n aallonpituudella ja soveltuvat parhaiten metalleille, mutta ne voivat toimia myös paljon laajemmalla materiaalivalikoimalla. Kuitulasereiden käyttäminen esimerkiksi yksilöllisten tuotteiden, kytkimien, puhelimien ja korujen brändäämiseen tulee päivä päivältä suositummaksi.

Miten kuitulaserkaiverrukset toimivat?

Kun kuitulaser kohtaa kohteen, se höyrystää pintamateriaalin paljastaakseen syvemmällä olevan materiaalin, mikä tarkoittaa lähinnä “veistämistä” kemiallisten ja fysikaalisten muutosten avulla. Nämä muutokset johtuvat valoenergian (fotonien) reagoinnista kohdealueella.

Kuitulasereilla on korkea sähköoptinen muuntotehokkuus, mikä tarkoittaa maallikon kielellä sitä, että ne muuttavat suuremman osan energiasta valoksi (verrattuna hiilidioksidilaseriin). Todellisuudessa tämä tarkoittaa sitä, että kuitulaserjärjestelmät tarvitsevat vähemmän tehoa materiaaliin vaikuttamiseen, mikä johtaa kuitulasermerkintäkoneen pieneen tehonkulutukseen.

Kuitulaserien tyypit

Kuitulasereita on kahta yleistä tyyppiä, ja tarjoamme molempia käyttäjän budjettiin ja tarpeisiin sopivia. Tärkein ero näiden tekniikkatyyppien välillä on mahdollisuus säätää pulssin leveyttä sekä taajuuden suurempi säätöväli.

Q-Switch (Emme myy näitä, esim Raycus laserlähde).

Nämä ovat yleisimmin käytettyjä kuitulaserlähteitä, ja ne ovat myös halvimpia. Ne ovat tehokkaita, ja niillä on useita parametreja, joita voi kokeilla, mutta pulssin kesto (ns) ei ole yksi niistä. Tämä tarkoittaa, että ne eivät ole yhtä joustavia kuin MOPA-laserit, kun valitaan materiaaleja, joiden kanssa työskennellä, ja ne ovat alttiimpia eri materiaalien muodonmuutoksille.

MOPA

MOPA-laser on joustavampi, ja niistä on tullut paljon suositumpia ja laajemmin saatavilla viime vuosina, kun hinnat ovat laskeneet. MOPA-järjestelmissä on lisäksi mahdollisuus säätää pulssin kestoa, mikä mahdollistaa hellävaraisemman käsittelyn materiaaleille ja vähentää siten ei-toivottujen muodonmuutosten syntymistä, kun ne on asetettu oikein.

Huomautus: Kuitu-LP-mallit ovat teknisesti myös MOPA-lasereita (Master Oscillator Power Amplifier), mutta niissä ei ole muuttuvaa pulssin kestoa (ns). Sekaannusten välttämiseksi olemme merkinneet vain M7-mallit MOPA-lasereiksi.

Plussaa


   • Monipuolinen sovellusalue


   • Pitkä käyttöikä ja huoltovapaa jakso


  • Nopeat kaiverrusnopeudet


Miinukset

   • Vähemmän monipuolinen merkintätarkoituksiin kuin UV


  • Ei sovellu joillekin orgaanisille materiaaleille (puu, lasi, kangas jne.).


Näytä kuitulaser-valikoima

CO2-laserit

CO2-galvo-laserit soveltuvat erinomaisesti orgaanisille materiaaleille, kuten paperille, kumille, puulle, lasille ja keramiikalle. Ne ovat myös ainoa valinta akryylin ja muiden muovien leikkaamiseen.

CO2-järjestelmät ovat yleisimpiä teolliseen kaiverrukseen ja leikkaukseen käytettäviä lasertyyppejä. Pienemmät, pienitehoiset yksiköt ovat harrastajien yleisimmin käyttämiä, koska ne ovat edullisia (mutta niiden käyttöikä on myös paljon lyhyempi).

FORMATIT

Plotteri (Laserplotteri)

CNC-tyyppinen laseri jossa liikejärjestelmä, joka sisältää yleensä useita askelmoottoreita tai servoja, kiskoja ja hihnoja. Siihen on kiinnitetty 3 tai 4 peiliä, jotka ohjaavat säteen poikkeutuksen kautta tarkennusvaunuun, jossa on yleensä yksikerroksinen tasokupera linssi.

Toiminnan aikana linssi liikkuu työalueen yli, joka on yleensä suuri ja suorakulmainen, ja antaa fokusoidun laserin kohdistua työkappaleeseen.

Suljettu (Galvo Laser)

Kyseessä on suljettu yksikkö, jossa on tyypillisesti 2 peiliä, jotka on kiinnitetty galvanometreihin. Säde fokusoidaan kiinteän linssin eli F-Theta-linssin läpi. Työskentelyaluetta rajoittavat linssin ominaisuudet, ja se on melko pieni ja suorakaiteen muotoinen.

TEKNOLOGIAT

RF CO2 -laserjärjestelmät

RF-järjestelmät voivat olla kalliimpia, mutta se on ainoa vaihtoehto CO2-galvolasereiden kanssa. Eliniän odote voi olla yli 20 000 tuntia (lähes 8 vuotta yksivuorotyötä), joten se on “ei-vain”, kun tarkastellaan CO2-galvokoneita.

Plussaa


   • Voi merkitä orgaanisia materiaaleja ja lasia


   • Hyvä kaiverrusnopeus


  • Pienemmät kustannukset


Miinukset


   • Lyhyempi käyttöikä kuin kuitujen (jopa 100 000+ tuntia).


   • Vaikeudet metallien merkitsemisessä


  • Epätarkempi kuin muut tekniikat (suurempi pistekoko).

 

Koneet jokaiseen tarpeeseen

Me Finnlaserilla toimitamme kaikentyyppisiä laserkoneita lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin. Asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan ja suosittelemaan, mikä kokoonpano sopii parhaiten tarpeisiisi.

Etkö vieläkään osaa päättää? Harkitsetko kahden koneen ostamista? Ota yhteyttä pakettitarjousta varten